FAQ

Waar haal je je ideeën vandaan?

Uit alles. Het kan zijn dat ik iets droom, iemand ontmoet, iets spannends lees, iets engs zie of een mooi muziekje hoor. Of dat ik iets lekkers proef. Ideeën komen overal vandaan.

Zijn jouw boeken autobiografisch?

Nee.

Hoe lang duurt het schrijven van een boek?

Het idee komt meestal in een fractie van een seconde. De eerste ruwe uitwerking duurt bij mij ongeveer 20 minuten. Mijn eerste boek was na 5 jaar helemaal af. Maar het kan ook sneller.

Vind je jezelf een goede schrijver?

Laat ik het zo zeggen: het helpt goed tegen mijn onzekerheid dat een hoog aangeschreven uitgeverij mijn boeken wil uitgeven.

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Nederland en woon in een klein dorpje. Oh, je wilt weten waar vandaan oorspronkelijk? Nou, ik ben geboren in Zaandam en woonde heel lang in Amsterdam. Wat, nog stééds niet tevreden met dat hokje? Oke dan: mijn ouders komen uit Suriname. En daar heb ik geluk mee: daardoor, en door mijn lieve vrienden in en uit andere landen, krijg ik originelere ideeën voor mijn boeken en ander schrijverswerk.

Ik heb een idee voor jouw volgende boek. Zal ik het toesturen?

Niet doen. Het is toch veel uitdagender om zelf dat boek te schrijven? Ga ervoor, ook al lijkt het een beetje eng. Weet je wat ik pas eng vind, of liever gezegd eng-spannend? Een meeslepend boek schrijven in de maximaalste essentie. 6 woorden. En dat dan aan jou laten lezen. Dit ienie-mini-boekje schreef ik voor mezelf in 2017:

Ontmoeting. Kwetsbaarheid. Hartslag. Conflict. Climax. Voorbestemd

Wat vind je ervan? Loeispannend, je reactie. Succes met je boek!